31.08.2016 22:28

MVV huurt Nigeriaans supertalent van Arsenal

MVV Maastricht heeft verrassend Kelechi Nwakali weten te strikken. De aanvallende middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Arsenal. Eerder haalde de Limburgse club al Stefan O'Connor op huurbasis bij de Engelse club vandaan.

De pas 18-jarige Nwakali staat nog tot medio 2021 onder contract bij Arsenal. De Nigeriaan werd begin deze zomer overgenomen van Diamond Football Academy in zijn geboorteland. Nwakali maakte veel indruk tijdens het Wereldkampioenschap voor U17-teams in 2015 en werd uitverkozen tot beste speler van het toernooi. MVV wacht nog op de werkvergunning voor de Nigeriaan, maar dat is slechts een formaliteit.

Trainer Ron Elsen toont zich op de website van MVV zeer verheugd over zijn nieuwste aanwinst. "Kelechi is een multifunctionele aanvallende middenvelder met scorend vermogen en een neusje voor de 'eindpass'. Hij is na zijn transfer aangesloten bij Arsenal U23 en is een veelbelovende speler. Bij de beloften voetballen is waardevol, maar Arsenal vindt dat het nu tijd is voor hem dat hij zich door ontwikkelt op senioren niveau."

"Dat kan door meer speelminuten te maken in een competitie en in wedstrijden waar het er écht om gaat. Het spreekt voor hem dat hij op het WK U17, vorig jaar in Chili, als aanvoerder een belangrijke rol voor zijn land speelde én de Gouden Bal in ontvangst mocht nemen. In de Jupiler League kennen we de Gouden Stier. Dat is hetgeen waar hij zich nu op moet gaan richten. Bij MVV Maastricht zal Kelechi moeten laten zien wat hij kan en waarom hij bij Arsenal in de opleiding is opgenomen", aldus Elsen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner