01.09.2016 09:01

Kip: "Al snel bleek mijn rol uitgespeeld"

Ricardo Kip loopt teleurgesteld het veld af na afloop van het play-offduel Willem II - Almere City FC (16-05-2016).
Ricardo Kip loopt teleurgesteld het veld af na afloop van het play-offduel Willem II - Almere City FC (16-05-2016).

Ricardo Kip vertrok afgelopen zomer transfervrij van Almere City FC naar het Engelse Fleetwood Town, maar na een trainerswissel mocht de aanvallende middenvelder na twee maanden vertrekken. Kip vertrok naar SC Cambuur.

Kip dwong met zijn goede spel bij Almere City een transfer naar Fleetwood Town af. "Een bewuste stap, een mooi avontuur. En ik ging naar een club waar de manager mij graag wilde hebben", aldus Kip, die al snel zag dat trainer Steven Pressley plaats moest maken voor Uwe Rösler. "Hij haalde meteen veel nieuwe middenvelders en zei ook dat hij mij niet goed kende. Al snel bleek mijn rol uitgespeeld. Maandag hoorde ik dat ik verhuurd kon worden en Cambuur werd meteen concreet."

Afgelopen zomer was Kip ook al in gesprek met Cambuur. "Maar het gesprek gaf destijds een goed gevoel", vervolgt Kip tegenover Voetbal International. "Dat maakte deze keuze gemakkelijk. Ik ben blij met Cambuur, heb ook niet meer met andere clubs gesproken. Cambuur kan om de titel spelen en ik ben fit en gretig om daar met goals aan bij te dragen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner