02.09.2016 14:12

AZ legt talentvolle doelman langdurig vast

Jasper Schendelaar maakt zijn officieuze debuut voor de hoofdmacht van AZ. De doelman krijgt speeltijd in een oefenduel met een regioselectie. (06-07-2016)
Jasper Schendelaar maakt zijn officieuze debuut voor de hoofdmacht van AZ. De doelman krijgt speeltijd in een oefenduel met een regioselectie. (06-07-2016)

Jasper Schendelaar heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder zijn allereerste profcontract. De doelman van AZ viert zijn zestiende verjaardag en heeft een verbintenis tot 2019 bij de Alkmaarders ondertekend.

"Hij is een ontzettend talentvolle doelman uit onze eigen opleiding", vertelt een blije Max Huiberts op de website van AZ. De directeur voetbalzaken van de Alkmaarders is tevreden met het vastleggen van de nog jonge keeper. "Daarnaast is Jasper een Alkmaarse jongen, jeugdinternational en maakte hij op 15-jarige leeftijd al zijn debuut in AZ 1. Dat zegt veel over zijn ontwikkeling en de komende jaren verwachten we nog meer van hem. Hij heeft dit contract verdiend."

"Dit is het allermooiste verjaardagscadeau dat je kunt krijgen", reageert Schendelaar na het ondertekenen van zijn eerste profcontract. De doelman maakte al zijn officieuze debuut voor de hoofdmacht van AZ. Trainer John van den Brom liet Schendelaar begin juli al meespelen tijdens een oefenduel met de Polderse selectie. De sluitpost is daarmee de jongste debutant ooit van AZ. "Nu wil ik zo snel mogelijk naar het eerste elftal en ook in de Eredivisie mijn debuut gaan maken", aldus een ambitieuze Schendelaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner