02.09.2016 16:08

Slimani: "Geweldig om met Riyad te spelen"

Islam Slimani werd woensdag gepresenteerd bij Leicester City. De Algerijnse spits is trots op zijn transfer naar de Engelse landskampioen en kijkt uit naar de samenwerking met landgenoot Riyad Mahrez.

Slimani werd voor zo'n 35 miljoen euro overgenomen van Sporting CP en is daarmee de duurste aankoop ooit van Leicester. Hij tekende een contract tot medio 2021. "Ik heb vorig seizoen bijna alle wedstrijden bekeken", vertelt de 28-jarige Slimani op de website van de club. Ook in zijn thuisland werd het verrassende kampioenschap van zijn nieuwe werkgever gevolgd. "Leicester City is zonder twijfel de populairste club in Algerije dankzij Riyad. Dat ze kampioen werden, was een grote prestatie en het bewijst dat alles mogelijk is in het voetbal."

Mahrez was vorig seizoen goed voor zeventien doelpunten en tien assists in de Premier League. De middenvelder groeide uit tot dé revelatie van het seizoen in Engeland. Dit jaar gaat Mahrez een aanvallende tandem vormen met Slimani. "Ik heb veel met hem over de club gepraat", zegt de nieuwe spits van Leicester. "Het leek me een geweldig idee om samen met Riyad te spelen, zowel op clubniveau als bij het nationale elftal." Slimani maakte in Portugal veel indruk bij Sporting CP. In 33 wedstrijden was de 28-jarige spits goed voor 27 doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner