02.09.2016 20:16

Aanlegger kunstgrasmat reageert op kritiek

Bij PEC Zwolle zoekt men uit of de vele knieblessures te wijten zijn aan het kunstgrasveld. Volgens Ten Cate/Greenfields, het bedrijf dat het kunstgrasmat in Zwolle heeft gelegd, is de ondergrond niet de boosdoener.

"In juni is die nog gecontroleerd en goedgekeurd door de FIFA. Het veld is in orde, maar we kunnen ons voorstellen dat PEC een nieuw veld zou willen", aldus algemeen directeur Ton Raaphorst van Ten Cate/Greenfields. PEC Zwolle overweegt om volgend seizoen over te gaan op een hybride grasmat, dat voor negentig procent bestaat uit echt gras.

De Zwollenaren spelen al een aantal jaar op hetzelfde kunstgras als Heracles Almelo. "Daarnaast ligt in het stadion van Roda JC en de trainingscomplexen van Vitesse en PSV dat type kunstgrasveld. We hebben contact met de clubs opgenomen, maar zij hebben geen last van bovenmatig veel blessures." In Zwolle raakten Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis, Max de Boom, Rick Dekker (allen PEC Zwolle), Todd Kane (NEC) en Henk Dijkhuizen (Roda JC) zwaar geblesseerd.

"PEC speelt zo'n 1.500 uur per jaar op het veld. Dat is iets meer dan andere clubs, maar niet bovengemiddeld veel", vervolgt Raaphorst. "De velden zijn gemaakt voor 1.500 tot 2.000 uur per jaar. Blessures ontstaan niet alleen vanwege een slechte ondergrond, het kan ook aan de conditie van de spelers of het inlopen liggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner