03.09.2016 13:30

"Transfer Ziyech is mosterd na de maaltijd"

Arnold Bruggink begrijpt weinig van de gang van zaken bij Ajax. De columnist van Voetbal International heeft zich erg verbaasd over de transfer van FC Twente-middenvelder Hakim Ziyech naar de Amsterdammers.

"Ik geloof dat ik niet de enige ben die zich hooglijk heeft verbaasd over de gang van zaken rond Hakim Ziyech en Ajax", begint hij in de VI. "Volgens mij is het nog maar een week geleden dat Marc Overmars op het eigen tv-kanaal zei dat Ajax Ziyech absoluut niet nodig heeft. Een paar dagen later was die mening radicaal bijgesteld en een dergelijk hapsnapbeleid verwacht je niet bij zo’n grote club."

"Ajax wist al maanden dat het in augustus de belangrijkste wedstrijden van het jaar moest spelen", gaat de oud-prof van onder andere PSV en sc Heerenveen verder. "Als je een goed plan hebt, goed voorbereid bent en met je scouting alle opties helder in kaart hebt, zorg je als club dat je de selectie vóór die duels klaar hebt. In dat licht bezien is de komst van Ziyech mosterd na de maaltijd", aldus Bruggink over de opmerkelijke transfer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner