04.09.2016 11:05

Çiçek haalt woede De Graafschap op hals

Tolgahan Çiçek (l.) trekt Jordy Croux naar de grond tijdens de play-offwedstrijd tussen MVV en De Graafschap. (13-05-2016)
Tolgahan Çiçek (l.) trekt Jordy Croux naar de grond tijdens de play-offwedstrijd tussen MVV en De Graafschap. (13-05-2016)

De Graafschap is niet blij met Tolgahan Çiçek en de Turkse voetbalbond. De linksback speelde donderdag een volledige wedstrijd bij Jong Turkije, wat tegen de gemaakte afspraken in gaat.

De club, speler en voetbalbond hadden afgesproken dat Çiçek in twee wedstrijden hoogstens een helft zou spelen. De verdediger maakte tegen Jong Cyprus echter de negentig minuten vol. "Daar zijn we op z'n zachtst gezegd niet blij mee en het is tegen alle gemaakte afspraken in. Jan Vreman (de trainer, red.) probeert al contact te leggen met Tolgahan Çiçek. Dit is ook van de speler zelf niet verstandig", zegt technisch manager Peter Hofstede tegen De Gelderlander.

"Hij is al zeer tegen onze zin afgereisd naar Turkije, maar hij wilde dolgraag", aldus Hofstede. De verdediger speelde dit seizoen door een blessure nog geen minuut voor De Graafschap. Vorig seizoen kwam linksback tot achttien optredens namens De Graafschap, waarvan veertien in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner