04.09.2016 11:33

De Leeuw raakt op schot bij Chicago Fire

Michael de Leeuw scoorde in zijn tweede wedstrijd voor Chicago Fire, maar daarna stokte de doelpuntenproductie van de Nederlandse aanvaller. De oud-speler van FC Groningen lijkt echter de goede vorm te hebben gevonden, want De Leeuw maakte twee goals in de laatste twee wedstrijden.

Tegen D.C. United scoorde De Leeuw vorige week zijn tweede doelpunt in de MLS. De Nederlandse aanvaller maakte de 1-1, die later van weinig waarde bleek. Chicago Fire verloor de wedstrijd uiteindelijk met 6-2. De goal die De Leeuw zondag tegen Philadelphia Union scoorde, was een stuk belangrijker. De aanvaller scoorde twintig minuten voor tijd de beslissende 2-0. Chicago Fire won door een laat doelpunt uiteindelijk met 3-0.

De Leeuw is niet de enige Nederlander die onder contract staat in Chicago. Ook Johan Kappelhof en John Goossens voetballen in de Amerikaanse stad. De drie Nederlanders staan geregeld samen in de basis bij Chicago Fire, dat in de Eastern Conference van de Major Soccer League op de laatste plaats staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner