04.09.2016 14:20

'FC Groningen lang zonder geblesseerde Drost'

Frank van der Struijk blijft zeer kalm bij een hoge bal, ook al zit Jesper Drost (r.)  in zijn rug. (26-01-2016)
Frank van der Struijk blijft zeer kalm bij een hoge bal, ook al zit Jesper Drost (r.) in zijn rug. (26-01-2016)

FC Groningen moet het voorlopig doen zonder middenvelder Jesper Drost. De oud-speler van PEC Zwolle raakte op de training geblesseerd aan zijn enkel en staat naar verwachting de komende vier tot zes weken langs de kant.

Volgens het Dagblad van het Noorden liep Drost op het trainingsveld van Groningen een fikse enkelblessure op. Het wegvallen van de 23-jarige middenvelder is een grote tegenvaller voor trainer Ernest Faber. De van NEC overgekomen oefenmeester liet Drost dit seizoen in alle Eredivisie-duels minuten maken. De eerste drie competitiewedstrijden had de linkspoot nog een basisplaats, maar tegen PSV kwam hij als invaller in het veld.

FC Groningen kent al geen goede competitiestart. De ploeg van Faber verloor de eerste drie wedstrijden, maar pakte afgelopen weekend een verdienstelijk punt in een uitwedstrijd tegen PSV. De Groningers speelden lange tijd met tien man, maar hielden na een rode kaart voor Juninho Bacuna knap stand.

Drost maakte in de zomer van 2015 de overstap van PEC Zwolle naar FC Groningen. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder tot 29 duels in dienst van de Trots van het Noorden, waarin hij eenmaal trefzeker was. FC Groningen neemt het komend weekend in een thuiswedstrijd op tegen promovendus Sparta Rotterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner