04.09.2016 19:33

Caballero lovend: "Hart is van wereldklasse"

Willy Caballero viert de 4-0 van Manchester City tegen Southampton. (28-11-2015)
Willy Caballero viert de 4-0 van Manchester City tegen Southampton. (28-11-2015)

Joe Hart verloor dit seizoen zijn basisplaats bij Manchester City aan Willy Caballero. De van Bayern München overgekomen manager Josep Guardiola haalde daarna ook nog Claudio Bravo bij FC Barcelona vandaan. Hart vertrok daarna op huurbasis naar Torino FC. Caballero is er van overtuigd dat Hart het goed gaat doen in de Serie A.

De 34-jarige Caballero functioneerde de afgelopen twee seizoenen als tweede doelman bij Manchester City. Manuel Pellegrini, van 2013 tot 2016 manager bij City, gaf de voorkeur aan Hart in het doel. Caballero is als geen ander op de hoogte van de kwaliteiten van de Engels international. "Hart is een absolute professional. Zijn toewijding is ongekend, hij is als een robot. Hij doet het nooit even rustig aan. Hij heeft een sterke persoonlijkheid op het veld en is een echte leider", laat hij weten aan Mirror.

"In de afgelopen weken werd het duidelijk dat hij niet in het team zou zitten. Toch bleef hij hard werken om het team bij elkaar te houden, om één van ons te zijn", aldus Caballero. De Argentijnse sluitpost, die zelf nog een eenjarig contract heeft bij Manchester City, heeft veel vertrouwen in Hart en denkt dat hij het goed gaat doen bij Torino. "Hij is van wereldklasse en heeft alles in huis wat nodig is om te slagen in de Serie A."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner