04.09.2016 22:10

Traoré en Burkino Faso naar Afrika Cup

Bertrand Traoré baalt van een gemiste kans tijdens de Champions League-kwalificatiewedstrijd tussen Ajax en FK Rostov. (16-08-2016)
Bertrand Traoré baalt van een gemiste kans tijdens de Champions League-kwalificatiewedstrijd tussen Ajax en FK Rostov. (16-08-2016)

Burkino Faso heeft zich geplaatst voor de Afrika Cup. Diep in blessuretijd werd Botswana verslagen: 2-1. Ajax moet daardoor Traoré mogelijk missen in januari en februari.

Door de overwinning kroonde Burkino Faso zich tot groepshoofd. Op doelsaldo werd Oeganda voorgebleven, waardoor de ploeg in januari en februari mag afreizen naar Libië. Ajax-huurling Bertrand Traoré is dan zeer waarschijnlijk niet beschikbaar voor de Amsterdammers.

Ook Hakim Ziyech zal zich na de winterstop mogelijk niet bij Ajax melden. Marokko heeft zich ook al geplaatst voor de Afrika Cup en zal Ziyech oproepen. Beide nieuwelingen zijn daardoor langere tijd niet inzetbaar voor Ajax.

Naast de twee basiskrachten is Thulani Serero in de race voor een ticket naar de Afrika Cup. Zuid-Afrika staat er niet al te goed voor en zal nog alle zeilen moeten bijzetten om kwalificatie af te dwingen. Ajax zal Serero echter niet missen, aangezien de middenvelder op het tweede plan is geraakt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner