05.09.2016 14:01

Dolberg loopt blessure op bij Denemarken

Kasper Dolberg (r.) verschalkt PAOK-doelman Panagiotis Glykos (l.), maar de Deense spits van Ajax staat buitenspel. (26-07-2016)
Kasper Dolberg (r.) verschalkt PAOK-doelman Panagiotis Glykos (l.), maar de Deense spits van Ajax staat buitenspel. (26-07-2016)

Kasper Dolberg heeft een blessure opgelopen bij Jong Denemarken. De jonge Denen spelen dinsdagavond tegen Jong Roemenië, maar Jong Denemarken kan dan geen beroep doen op de spits van Ajax.

Dolberg, die tijdens het EK-kwalificatieduel met Jong Wales (4-0) nog wist te scoren, heeft een spierblessure opgelopen. De spits van Ajax was na 71 minuten in het veld gekomen om oud-Ajacied Lucas Andersen te vervangen. Dolberg debuteerde tegen Jong Wales namens Jong Denemarken. Dolberg speelde in het verleden al jeugdinterlands voor onder meer voor Denemarken onder 19.

Ajax hervat zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse, maar het is voorlopig onduidelijk of Ajax-trainer Peter Bosz een beroep kan doen op de Deense spits. Als Dolberg, die dit seizoen al twee keer wist te scoren in drie competitiewedstrijden, niet kan spelen, dan kan Bosz nog altijd een beroep doen op onder meer Bertrand Traoré en Matteo Cassierra. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner