05.09.2016 21:18

Darmstadt vernoemt stadion naar overleden fan

De rest van het seizoen voetbalt SV Darmstadt in het Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor. Dit ter ere van Jonathan Heimes, de supporter van de club die in maart van dit jaar overleed.

Heimes streed al twaalf jaar tegen kanker en moest deze ongelijke strijd uiteindelijk staken. Zijn motto ‘je moet vechten, want er is nog niets verloren’, werd vervolgens het clubmotto van Darmstadt, dat afgelopen seizoen naar de Bundesliga promoveerde en daar vervolgens sensationeel de status op het hoogste niveau wist te behouden. Tragisch genoeg heeft Heimes, die in het voorjaar stierf, de climax van het seizoen niet meer mee mogen maken.

De vader van Heimes had vervolgens het idee om het stadion naar zijn overleden zoon te vernoemen. De eigenaar van de naamrechten van het pittoreske onderkomen van Die Lillien, het chemicaliënbedrijf Merck, is overstag gegaan en staat de naamgeving voor de rest van het seizoen af. Hierdoor speelt Darmstadt zaterdag tegen Eintracht Frankfurt thuis in het Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner