06.09.2016 10:34

Hoogma debuteert in Oranje: "Mooie test"

Justin Hoogma (r.) vecht een duel uit met Nicolai Jørgensen (l.) tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Feyenoord (21-08-2016).
Justin Hoogma (r.) vecht een duel uit met Nicolai Jørgensen (l.) tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Feyenoord (21-08-2016).

Justin Hoogma debuteerde afgelopen week in Oranje onder negentien. De centrale verdediger van Heracles Almelo is blij dat hij zichzelf heeft kunnen testen tegen de absolute top van zijn eigen leeftijd. 

Oranje onder negentien speelde donderdag in Engeland (1-1), terwijl Oranje maandag in Duitsland tegen de Duitsers (2-1 winst) speelde. "Of deze trip een mooie test voor mij persoonlijk is? Ja, natuurlijk", aldus Hoogma op de clubsite van Heracles Almelo. "Je speelt tegen de absolute top van je eigen leeftijd. Daarbij kun je mooi zien of je het niveau aan kan. Ik denk ook dat ik mijn selectie te danken heb aan mijn spel bij Heracles Almelo de laatste weken."

De zeventienjarige Hoogma speelt bij Heracles Almelo in het hart van de defensie. "Die rol heb ik bij Oranje ook. Daar sta ik ook links centraal in het centrum. Het grote verschil is alleen dat Mike (Te Wierik red.) en ik inmiddels goed op elkaar zijn ingespeeld. Bij het Nederlands elftal krijg je met jongens te maken waar je voor het eerst mee samenspeelt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner