06.09.2016 16:09

Strafschoppen bezorgen Van Marwijk winst

Saudi-Arabië heeft dinsdag ook zijn tweede wedstrijd gewonnen in de beslissende kwalificatieronde voor het WK voetbal in 2018. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk versloeg Irak met 2-1.

Mohannad Abdul-Raheem bracht Irak al in de 18e minuut op voorsprong en lange tijd leek dat doelpunt voldoende voor de overwinning. In de slotfase mocht Saudi-Arabië echter tot twee keer toe vanaf elf meter aanleggen. Nawaf Al-Abed benutte beide strafschoppen in de 81e en 88e minuut. In de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Thailand pakte de ploeg van Van Marwijk de winst na een omstreden strafschop.

Saudi-Arabië gaat door de winst van dinsdag aan de leiding in de poule waarin Australië, de Verenigde Arabische Emiraten en Japan de overige tegenstanders zijn.

De nummers een en twee van de groep kwalificeren zich voor het WK van 2018 in Rusland, voor de nummer drie rest een herkansing in de play-offs.