06.09.2016 22:38

Lukaku gidst België naar eerste overwinning

België heeft de eerste drie punten in de WK-kwalificatiereeks binnen. Romelu Lukaku nam zijn team bij de hand en was met twee doelpunten belangrijk in de 0-3 overwinning tegen Cyprus.

De spits van Everton was al na een klein kwartier spelen trefzeker. Die voorsprong hielden de Belgen tot de theepauze vast. Na rust liep het team van bondscoach Roberto Martínez uit naar 0-2. Het was opnieuw Lukaku die het doel wist te treffen. Yannick Ferreira-Carrasco tekende voor het slotakkoord.

Griekenland en Bosnië-Herzegovina zullen in de WK-kwalificatiereeks de twee grote concurrenten van België zijn. De twee landen wisten net als de Belgen hun eerste wedstrijd te winnen. Griekenland maakte het zichzelf in de eerste helft onnodig moeilijk tegen Gibraltar, maar liep uiteindelijk uit naar 1-4 Bosnië-Herzegovina had geen moeite met Estland en won met liefst 5-0.