06.09.2016 22:47

Valse start Europees kampioen Portugal

Portugal is met een nederlaag begonnen aan de WK-kwalificatiereeks. De regerend Europees kampioen ging in en tegen Zwitserland met 2-0 onderuit. Sterspeler Cristiano Ronaldo ontbrak bij de Portugezen.

Zwitserland nam in Basel halverwege de eerste helft de leiding. Breel Embolo, die deze zomer naar Schalke 04 verhuisde, opende de score. De Zwitsers wisten de marge voor rust nog te verdubbelen. Op aangeven van Haris Seferović tekende Admir Mehmedi voor de 2-0.

Er werden in Groep B nog twee andere wedstrijden gespeeld. Hongarije had de nodige moeite met de Faroer Eilanden en kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het duel tussen Letland en Andorra, twee landen die zich niet zullen kwalificeren voor het WK, eindigde in 0-1.