08.09.2016 11:33

Circusartiest helpt jeugdopleiding Man United

Manchester United werkt samen met een circusartiest om de jeugdopleiding te verbeteren. Nicky Butt, hoofd jeugdopleiding, is namelijk van mening dat de huidige jeugd niet goed kan 'bewegen'.

"Ik zie spelers bij onze opleiding die niet kunnen bewegen", aldus Butt tegenover The Times. "Onze jongens weten niet hoe ze moeten vallen of duikelen. Je moet eens kijken naar het aantal schouders uit de kom en armblessures. Ik zelf ben wel 15 keer uit een boom gevallen zonder dat ik er wat aan overhield. Ik denk niet dat mijn zoon ooit in een boom is geklommen. Je verliest zoveel lichamelijke functies als je nergens in klimt, geen basketbal, cricket of rugby speelt."

Manchester United heeft een 'specialist' aangetrokken om de jeugd op een juiste manier te laten bewegen. "Dit klinkt misschien raar, maar we hebben iemand uit het circus laten komen om de jongens uit te leggen hoe je borden op een stok kunt laten balanceren, hoe je door hoepels moet springen en allerlei andere circuskunstjes om zo hun lichamelijke functies aan de praat te krijgen", aldus Butt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner