08.09.2016 21:30

Koeman: "Hebben er echt alles aan gedaan"

Ronald Koeman had vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog graag Moussa Sissoko aan zijn selectie willen toevoegen. Everton legde een last-minute bod neer bij Newcastle United, maar de middenvelder vertrok uiteindelijk naar Tottenham Hotspur.

"We hebben een goede transferperiode gehad, want we hebben een aantal goede spelers vastgelegd. Maar er was natuurlijk ook de teleurstelling op de slotdag", zegt Koeman tegen Sky Sports. "We hadden de komst van Sissoko niet meer in eigen hand. Hij heeft uiteindelijk voor een andere optie gekozen, maar ik kan de club, het bestuur en de voorzitter niets kwalijk nemen. Want we hebben er alles aan gedaan om de speler te halen."

Koeman bevestigt contact te hebben gehad met de 27-jarige Sissoko. "Ik heb met de speler gesproken, ik denk dat het tien dagen voor de transferdeadline was. De speler toonde interesse in een transfer naar Everton. En vervolgens is gebeurd wat iedereen nu wel weet. Ik dacht dat hij een echte speler voor ons was, precies wat we nodig hadden. Dan was het plaatje compleet geweest. Maar het plaatje ziet er alsnog heel goed uit", aldus Koeman.

Tottenham Hotspur heeft naar verluidt twintig miljoen euro betaald voor Sissoko en heeft de middenvelder tot medio 2021 weten vast te leggen. De Fransman wilde vertrekken bij het gedegradeerde Newcastle United. Tijdens het afgelopen EK voetbal in zijn geboorteland maakte Sissoko een uitstekende indruk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner