10.09.2016 20:51

Gelijkspel Galatasaray bij debuut De Jong

Galatasaray heeft zaterdag op bezoek bij Kayserispor het eerste puntenverlies van dit seizoen geleden. De Turkse topclub bleef steken op 1-1. Bij de bezoekers maakte Nigel de Jong zijn debuut. De 31-jarige middenvelder kreeg een kans in de tweede helft toen de eindstand al op het bord stond maar maakte de wedstrijd niet af. Kort voor het eindsignaal werd de oud-international nog gewisseld.

De Jong verhuisde in de afgelopen transferperiode van Los Angeles Galaxy naar Galatasaray, de club met de Nederlandse trainer Jan Olde Riekerink. Wesley Sneijder die dinsdag nog trefzeker was voor Oranje tegen Zweden maakte bij Galatasaray zaterdagavond wel de negentig minuten vol.

In Kayseri kwam Galatasaray nog wel op voorsprong door een doelpunt van Yasin Öztekin. De Braziliaanse aanvaller Welliton tekende in de slotfase van de eerste helft voor de gelijkmaker. Na drie competitieduels heeft Galatasaray zeven punten.