11.09.2016 13:10

Spel Dost stelt coach Jorge Jesus tevreden

Bas Dost kwam afgelopen zaterdagavond voor het eerst in actie voor Sporting Clube de Portugal en liet gelijk van zich spreken. De Nederlandse spits was verantwoordelijk voor de derde treffer. Trainer Jorge Jesus was lovend over het spel van de lange aanvaller.

Het waren de eerste minuten voor Dost en de vierde wedstrijd van de competitie. Jesus wilde Dost rustig brengen want de Portugees merkte dat Dost even tijd nodig had om te wennen aan de speelstijd. "Bas heeft nog wat tijd nodig om het team te leren kennen en dat zag je wel een beetje terug in de eerste helft. In de rust hebben we daarover gesproken en daarna ging het beter. De nieuwelingen hebben het goed gedaan", aldus de coach.

"Bas kwam los in de tweede helft. Daarvoor wist hij niet echt hoe hij positie moest kiezen. Hij heeft veel ervaring, maar een debuut is altijd lastig", besluit Jesus. Dat het met positie kiezen in de tweede helft beduidend beter ging was te zien aan de goal van Dost. De aanvaller was bij een voorzet vanaf rechts sneller dan de verdediger en prikte de bal bij de eerste paal binnen.

Sporting Clube de Portugal beleeft een goede seizoenstart. De ploeg van Jorge Jesus wist alle wedstrijden tot dusver te winnen en had zaterdagavond ook geen moeite met het bezoekende Moreirense FC. Gelson Martins schoot Sporting na een klein half uurtje op voorsprong. Joel Campbell maakte in de 52ste minuut de tweede treffer, waarna Dost de derde goal maakte. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner