12.09.2016 15:18

Jahanbakhsh: "Zijn zware weken geweest"

Alireza Jahanbakhsh (l.) heeft de 1-0 op het scorebord gezet tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Willem II (10-09-2016).
Alireza Jahanbakhsh (l.) heeft de 1-0 op het scorebord gezet tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Willem II (10-09-2016).

Alireza Jahanbaksh heeft een aantal zware weken achter de rug. De aanvaller van AZ Alkmaar speelde met Iran tegen Qatar (2-0 winst) en China (0-0), terwijl hij afgelopen weekend in actie kwam tegen Willem II (2-0 winst).

Jahanbaksh moest zich afgelopen weekend in de rust laten wisselen. "Het zijn zware weken voor me geweest. Ik ben van hot naar her gereisd met het nationale team en heb bovendien twee keer negentig minuten gespeeld; eerst in Teheran tegen Qatar en daarna in Shenyang tegen China. Afgelopen vrijdag stond ik pas weer op het trainingsveld bij AZ en tegen Willem II voelde ik dat m'n liezen heel stijf werden. Niet heel vreemd natuurlijk."

De Iraniër wordt langzamerhand een beroemdheid in zijn vaderland Iran. "Ik ben echt een bevoorrecht persoon", vervolgt Jahanbakhsh tegenover De Telegraaf. "M'n landgenoten volgen me op de voet en vinden het geweldig wat ik presteer bij AZ en het nationale elftal. Dat geeft me een ongelooflijke boost om nóg harder te werken. Ik doe er alles aan om m'n land trots te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner