12.09.2016 16:34

De Graafschap neemt Çiçek in genade aan

De Graafschap-trainer Jan Vreman kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het competitieduel FC Den Bosch - De Graafschap (12-08-2016).
De Graafschap-trainer Jan Vreman kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het competitieduel FC Den Bosch - De Graafschap (12-08-2016).

Tolgahan Çiçek is weer welkom bij De Graafschap. De Turkse linksback was onlangs afgereisd naar Turkije om - volgens afspraak maximaal 45 minuten in actie te komen - maar de verdediger speelde uiteindelijk twee keer negentig minuten namens Jong Turkije. Çiçek kwam dit seizoen nog niet in actie namens De Graafschap vanwege een blessure, waardoor De Graafschap eigenlijk niet wilde dat Çiçek voor Jong Turkije zou spelen.

De Graafschap-trainer Jan Vreman heeft de situatie achter zich gelaten. "Het is klaar nu", aldus de coach tegenover De Gelderlander. "Tolgahan heeft zaterdag voor het eerst weer met de selectie meegetraind. We hebben met hem gesproken en we zullen hieruit met z'n allen lessen moeten trekken. Wij als club, maar Tolgahan zelf ook. Hij is afspraken niet nagekomen. Hij zou maximaal 45 minuten spelen, maar dat zijn er dus veel meer geworden."

"Ik snap dat hij tegen de bondscoach van Jong Turkije niet meteen nee durfde te zeggen", vervolgt Vreman. "De trainer is daar echt de baas. Dat is de cultuur. Hij heeft niet durven zeggen dat hij niet langer wilde spelen", aldus Vreman, die weet wat hij in het vervolg kan verwachten van de Turkse bond. "Het interesseerde ze geen fuck. Daar moeten wij ook lering uit trekken. En we hebben de andere spelers er ook in betrokken. Het is iedereen nu duidelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner