12.09.2016 21:56

Beloften Ajax folteren Achilles: zeven goals

Jong Ajax heeft maandagavond op De Toekomst met 7-1 van Achilles'29 gewonnen. Grote man bij de Amsterdamse beloften was Matteo Cassierra, die met vier doelpunten een hoofdrol speelde in de galavoorstelling.

De gasten uit Groesbeek waren vanaf het begin niet opgewassen tegen het frisse voetbal van de ploeg van Marcel Keizer, doch hielden wonderwel een half uur stand alvorens zelfs op voorsprong te komen door een treffer van Barry Beijer. Een fraaie goal van Donny van de Beek trok de stand in evenwicht, alvorens Cassierra met twee goals de ruststand op 3-1 bepaalde.

Na de pauze scoorde hij eveneens tweemaal. Doelpunten van Vaclav Černý en Abdelhak Nouri(strafschop) deden de einduitslag op een ruime 7-1 zege vallen. Daarmee is Achilles laatste en is Jong Ajax de koploper, Jong PSV, tot op één punt genaderd, alhoewel beide ploegen vanzelfsprekend niet voor promotie in aanmerking komen. Ook de andere beloftenploeg deed het goed: Jong FC Utrecht was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner