14.09.2016 11:13

PEC-schlemiel: "Ik kon door de grond zakken"

Calvin Verdonk in actie voor PEC Zwolle. De talentvolle verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Feyenoord. (20-08-2016)
Calvin Verdonk in actie voor PEC Zwolle. De talentvolle verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Feyenoord. (20-08-2016)

Calvin Verdonk ging afgelopen weekend in de fout tegen FC Utrecht. De verdediger van PEC Zwolle veroorzaakte in de slotfase van de wedstrijd een strafschop en hield daar een slapeloze nacht aan over.

De pas negentienjarige verdediger legde in de slotminuut van het duel Giovanni Troupée neer in het strafschopgebied. Utrecht-spits Sébastien Haller schoot de strafschop vervolgens binnen en daardoor eindigde het duel in extremis in 1-1. "Ik heb een fout gemaakt en had het daar heel moeilijk mee", zegt Verdonk woensdag in De Stentor. "We waren zó dicht bij de drie punten tegen FC Utrecht. Punten die we als team nodig hebben om weer vrijuit te kunnen voetballen en dan ga ik zó in de fout…"

Verdonk wordt dit seizoen gehuurd van Feyenoord. De verdediger kreeg ook nog een rode kaart voorgehouden: "Ik kon wel door de grond zakken", zegt Verdonk, die na de wedstrijd de aanwezige media niet te woord stond. "Het komt vrijwel nooit voor, maar soms is het beter een speler die gebroken in de kleedkamer zit in bescherming te nemen", laat een woordvoerder van PEC weten. "In dit geval wilde Calvin dat zelf ook graag en dus hebben we hem in de luwte gehouden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner