14.09.2016 16:16

Ajax krijgt advies van Roda-trainer Anastasiou

Roda JC Kerkrade-trainer Yannis Anastasiou heeft Ajax gewaarschuwd voor Panathinaikos. De oud-speler van Ajax en oud-trainer van Panathinaikos is van mening dat de Amsterdammers strijd moeten leveren in Griekenland.

Ajax start donderdagavond de Europa League met een wedstrijd in Griekenland tegen Panathinaikos. "Als Ajax alleen naar Panathinaikos gaat om mooi te voetballen, is de ploeg kansloos", vertelt de Griekse coach van Roda JC aan Het Parool. Ajax werd in de laatste voorronde van de Champions League uitgeschakeld door het Russische FK Rostov, waardoor de Amsterdammers moeten aantreden in de Europa League.

"Griekse clubs doen er alles aan om een wedstrijd te winnen", weet de Griekse oefenmeester uit eigen ervaring. "Ze zijn sluw en spelen niet alleen met hun voeten. Ajax zal een bepaalde agressiviteit nodig hebben om te winnen." Anastasiou werd in mei 2013 aangesteld als trainer van Panathinaikos, maar werd in november 2015 ontslagen. Afgelopen zomer tekende Anastasiou een contract voor één seizoen bij Roda JC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner