15.09.2016 09:32

Mendes da Silva verwacht sterk Panathinaikos

David Mendes da Silva maakt speelminuten namens Jong Sparta Rotterdam tijdens het competitieduel met Barendrecht (03-09-2016).
David Mendes da Silva maakt speelminuten namens Jong Sparta Rotterdam tijdens het competitieduel met Barendrecht (03-09-2016).

David Mendes da Silva verwacht dat Panathinaikos de bovenliggende partij zal zijn tijdens het Europa League-duel met Ajax. Mendes da Silva is dit seizoen contractspeler van Sparta Rotterdam, maar de afgelopen drie jaar was hij actief als speler en assistent-trainer bij de Griekse topclub.

"Voor dit seizoen zijn er veel spelers bijgekomen, zoals de ervaren middenvelder Cristian Ledesma, die bijna tien jaar voor Lazio Roma speelde", aldus Mendes da Silva tegenover De Telegraaf. "En Ivan Ivanov is een geroutineerde Bulgaarse verdediger, terwijl de Colombiaan Victor Ibarbo de aanval heeft versterkt. Het zijn misschien niet de toppers van Europa, maar wel heel belangrijk voor Panathinaikos."

Mendes da Silva weet wat Ajax kan verwachten. "Het is een cliché, maar een gekkenhuis. Het stadion dat wordt gerenoveerd, is uitverkocht en de fans snakken naar Europees eerherstel. Vergeet niet dat Panathinaikos net als Ajax internationaal een grote club was, hè. Ze willen hun naam weer op de kaart zetten en iedereen staat achter de ploeg. Misschien is het daarom een voordeel dat Ajax de Griekse gekte bij PAOK al heeft meegemaakt."

Een vroeg doelpunt van Ajax kan wellicht zorgen voor een goed resultaat in Griekenland. "Ik vind Panathinaikos echt een elftal dat heel goed in elkaar steekt. Misschien kan de enorme honger naar succes bij Panathinaikos juist een voordeel zijn voor Ajax. Bij een tegenslag gaan de spelers misschien tegen zichzelf lopen voetballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner