15.09.2016 13:52

Aankoop Croux blij met kans in Eredivisie

Dabney dos Santos (r.) snelt langs debutant Jordy Croux (l.) tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Willem II (10-09-2016).
Dabney dos Santos (r.) snelt langs debutant Jordy Croux (l.) tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Willem II (10-09-2016).

Jordy Croux maakte vlak voor het sluiten van de transfermarkt de overstap van MVV Maastricht naar Willem II. De Belgische aanvaller is blij dat hij dit seizoen zijn kwaliteiten mag tonen in de Eredivisie.

Croux ondertekende in Tilburg een contract voor drie seizoenen en begon afgelopen weekend tegen AZ direct in de basis. De 22-jarige aanvaller had meteen een zware avond: hij stond tegenover AZ-back Ridgeciano Haps. "Ik speelde tegen één van de beste backs in de Eredivisie en dat is me goed bevallen. Ik ben blij dat ik mijn debuut heb mogen maken voor Willem II. Het is een heel professionele club", aldus Croux in gesprek met de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De aanvaller was deze zomer toe aan een nieuwe uitdaging en Willem II bood Croux die mogelijkheid. "Ik zat al twee seizoenen in Maastricht en was blij om van de Eredivisie te kunnen proeven. Bij KRC Genk had ik ook al op het hoogste niveau mogen spelen en die kans kreeg ik nu opnieuw. Willem II betaalde 150.000 euro aan MVV, waar ik nog één jaar onder contract stond."

Croux is afkomstig uit de jeugdopleiding van KRC Genk, maar maakte in de zomer van 2014 de overstap naar MVV. In iets meer dan twee seizoenen in de Jupiler League kwam de linkspoot tot 78 wedstrijden en vijftien doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner