17.09.2016 15:05

Kluivert blij: "Dat was echt een topgevoel"

Justin Kluivert snelt langs de zijlijn tijdens het duel om de supercup tussen de A1 van Ajax en Vitesse. (27-08-2016)
Justin Kluivert snelt langs de zijlijn tijdens het duel om de supercup tussen de A1 van Ajax en Vitesse. (27-08-2016)

Justin Kluivert maakte vrijdagavond zijn debuut in het betaald voetbal. De zeventienjarige aanvaller kwam als invaller in het veld tijdens het duel tussen MVV Maastricht en Jong Ajax. Kluivert genoot met volle teugen, maar het beloftenelftal van de Amsterdammers ging met 1-0 onderuit in De Geusselt.

Kluivert maakte vrijdag voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van Jong Ajax in de Jupiler League. Aan het begin van de tweede helft gaf trainer Marcel Keizer het sein dat hij warm mocht gaan lopen. "Ik was heel blij toen de trainer me dat vertelde", vertelt Kluivert op de officiële website van Ajax. In de 67ste minuut hield de vierde man het bord omhoog en mocht de aanvaller het veld betreden.

Kluivert kwam in het veld voor Vince Gino Dekker en mocht nog ruim twintig minuten meespelen in Maastricht. "Dat was echt een topgevoel", glundert de debuterende Ajacied. "Voetballen voor veel publiek is heel wat anders en dat voel je meteen. Er kwam natuurlijk gezonde spanning bij kijken maar die verdween toen ik het veld in kwam."

Trainer Keizer sprak na afloop lovende woorden over Kluivert. "Justin is een creatieve en talentvolle speler die een goal kan maken en dat hadden we nodig. Hij heeft het erg goed gedaan voor zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal." De aanvaller nam de complimenten dankbaar in ontvangst. "Dat zijn mooie woorden van de trainer, die me veel vertrouwen geven. We zullen zien waar het schip uiteindelijk strandt", aldus Kluivert tot besluit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner