18.09.2016 21:57

Duarte had geen revanchegevoelens tegen Ajax

Lerin Duarte transfereerde in de winter van 2013 van Heracles Almelo naar Ajax. Het avontuur in Amsterdam liep uit op een drama en Duarte keerde weer terug op het oude nest. Het debuut was uitgerekend tegen Ajax.

De 26-jarige Rotterdammer maakte tussen 2011 en 2013 furore op het middenveld in Almelo, wat Duarte een transfer naar Ajax opleverde. Voor Ajax speelde Duarte in 3,5 jaar achttien competitiewedstrijden. Ook werd de middenvelder twee keer uitgeleend, aan sc Heerenveen en NAC.

Duarte liet zijn contract in Amsterdam ontbinden, waarna Heracles Almelo zijn voormalige spelmaker weer terugnam. Uitgerekend tegen Ajax was de rentree van Duarte en hij oogde gebrand. "Maar het waren geen revanchegevoelens. Dat is verleden tijd, dat heb ik achter me gelaten", aldus de middenvelder tegen Tubantia.

Heracles kon in eigen huis weinig bolwerken tegen Ajax en ging met 0-2 onderuit. "Ik had het gevoel dat er wel wat meer in zat. Verdedigend stond het goed, in balbezit waren we alleen slordig. En dan krijgen we ook nog knullig dat eerste doelpunt tegen. Heel jammer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner