20.09.2016 20:21

Hunte velt hard oordeel over zwak NAC Breda

NAC Breda is dit seizoen al uitgespeeld in de KNVB beker. De Brabanders gingen dinsdag in een bijzonder slechte wedstrijd in eigen huis onderuit tegen VVV-Venlo. Torino Hunte was in de eerste helft goed voor twee goals: 0-2.

In een zeer matig gevulde Rat Verlegh begon NAC Breda inspiratieloos. De ploeg kon de strijd op het middenveld niet winnen en had moeite om de aanvallende linie te bereiken. VVV-Venlo deelde wat speldenprikjes uit voordat het op voorsprong kwam. NAC Breda-debutant Charni Ekangamene verspeelde de bal aan Leandro Resida, die Torino Hunte met een steekbal vond. De aanvaller bleef kalm en schoof de 0-1 in de linkerhoek. Tien minuten later werd het zelfs 0-2 voor de uitploeg. Opnieuw was het Resida die Hunte bediende, ditmaal met een voorzet vanaf rechts. Marinus Dijkhuizen, die zijn gehele ploeg voor een donderpreek naar de dug-out haalde na de openingstreffer, zag dat zijn spelers tot aan de rust geen schim van zichzelf waren.

In de tweede helft liet NAC Breda iets meer wil om te winnen zien, maar echt veel verder dan een gevaarlijk schot van Olivier Rommens kwam de thuisploeg niet. Richting het einde van de wedstrijd werd VVV-Venlo zelfs wat gevaarlijker, maar Andries Noppert hield NAC Breda op een ietwat respectabelere tussenstand. De goalie keerde drie keer achter elkaar een inzet en hield het op 0-2, ook omdat spits Ralf Seuntjens eerder in de tweede helft buitenspel stond na een goede voorzet vanaf rechts. Seuntjens tikte binnen, maar werd dus teruggefloten.

De wedstrijd bloedde langzaam dood en NAC Breda kon, ondanks de inbreng van Brandon Barker, weinig betekenen in aanvallend opzicht. Barker stond op papier in de basisopstelling, maar verdwaalde vanwege de drukte in Breda op weg naar het stadion en was niet op tijd voor het duel met VVV-Venlo. De Limburgers bekeren verder door de 0-2 overwinning. Zij gaan samen met profclubs FC Groningen, FC Emmen, Almere City en SC Cambuur, die eerder hun wedstrijden wonnen in de eerste ronde, in de koker voor de loting. Deze wordt donderdag na de laatste duels in de eerste ronde verricht.

Door: Jos Boesveld