21.09.2016 09:30

TvdW: Hoogste gemiddelde van dit seizoen

Een bijzonder Team van de Week voor speelronde 6. We noteren het hoogste gemiddelde van dit seizoen voor dit collectief. In totaal werd er een score neergezet van 80,77 punten. Dat komt neer op een gemiddelde van 7,34 per speler. 

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Afgelopen weekend stond de eerste kraker van het nieuwe Eredivisieseizoen op het programma. Feyenoord ging op bezoek bij PSV en won met 0-1 van de regerend landskampioen. Het was ook het weekend van FC Groningen dat flink uithaalde in en tegen Utrecht. Het was ook het voetbalweekend waar het gemiddelde cijfer van het Team van de Week enorm hoog lag. We nemen de selectie door.

Zoals gezegd won Feyenoord bij PSV en dat had het vooral te danken aan de ijzersterke verdediging die de Rotterdamse defensie dicht hielden. Vorige week was Eric Botteghin al terug te vinden in het Team van de Week, ook deze week keert de Braziliaan terug. Hij krijgt voor zijn optreden, naast een goede goal, een 7.38 toegewezen. Dat is iets lager dan zijn teamgenoot Brad Jones die telkens een sta in de weg was voor de aanvallers van PSV. Jones krijgt een 7.5 en is daarmee veruit de beste doelman van afgelopen weekend.

Naast Eric Botteghin zien we Davinson Sánchez. De Colombiaan speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Heracles Almelo en krijgt een 7. Ron Vlaar, won net als Sánchez met 2-0. AZ ging op bezoek bij het tegenvallende PEC Zwolle en won zonder veel inspanningen. Tot slot maakt Denzel Dumfries de verdediging compleet. Zijn Sparta Rotterdam won ook met 2-0. Dumfries krijgt een 7.38 voor zijn optreden tegen NEC.

FC Twente blinkt uit

Op het middenveld zien we twee spelers van FC Twente terugkeren. FC Twente won verdienstelijk met 4-1 van het nietige ADO Den Haag en speelde aantrekkelijk voetbal. Bersant Celina, de huurling van Manchester City bekroonde zijn basisplaats met een doelpunt. Ook Kamohelo Mokotjo had een aandeel in de winst met een assist en een doelpunt. Tot slot zien we ook spits Enes Ünal voor de tweede keer dit seizoen terugkeren in het Team van de Week. De Turkse aanvaller was met twee doelpunten belangrijk voor FC Twente en kreeg voor zijn optreden gemiddeld een 7.5.

Dan blijven er nog drie spelers over die nog niet zijn genoemd. Geen opmerkelijke aanwezige is Karim El Ahmadi. De middenvelder is momenteel de man in vorm bij Feyenoord en keert wekelijks terug in het Team van de Week. Ook nu vertegenwoordigd de middenvelder het Team van de Week.

Voorin zien we twee debutanten: Oussama Idrissi en Thomas Verhaar. Idrissi denderde samen met zijn ploeg FC groningen vrijdagavond over Utrecht heen. Groningen won met 1-5 en Idrissi scoorde tweemaal en leverde de assist bij de 1-3. Idrissi is met een 8.13 de beste speler van afgelopen weekend. Thomas Verhaar stond afgelopen weekend voor het eerst in de basis bij Sparta en liet direct zijn meerwaarde zien. De aanvaller scoorde de openingstreffer in het duel met NEC.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner