22.09.2016 17:46

PSV kan eindelijk 'Lens-miljoen' bijschrijven

Na maanden van wachten heeft PSV de financiële opsteker rondom de verkoop van Jeremain Lens ontvangen. De Eindhovenaren verkochten de aanvaller in 2013 aan Dinamo Kiev, dat Lens na twee jaar verkocht aan Sunderland. Bij de laatste transfer had PSV recht op een bedrag van ongeveer één miljoen euro, dat heeft de Eredivisionist nu eindelijk ontvangen.

Dit bevestigt directeur Toon Gerbrands via de clubkanalen. PSV kreeg in 2013 negen miljoen euro voor de vleugelaanvaller. Daarnaast bedong de club een doorverkooppercentage. Dinamo Kiev verkocht de Nederlander vorig jaar voor elf miljoen euro aan de Premier League-club. Inmiddels speelt Lens op huurbasis voor het Turkse Fenerbahçe. 

PSV kaartte zelfs na enkele maanden de zaak aan bij de Europese voetbalbond, zonder aan juridische stappen te denken. Lens, die in Nederland nog voor NEC en AZ speelde, kwam in zijn periode in de Eredivisie tot bijna tweehonderd wedstrijden. In Oekraïne was hij goed voor tien doelpunten in een kleine vijftig competitieduels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner