22.09.2016 18:42

Voorlopig geen beloften in Engels profvoetbal

Clubs die niet uitkomen in de Premier League hebben geen trek in de komst van beloftenteams. Tijdens een vergadering werd duidelijk dat er in Engeland voorlopig geen Spaanse, Duitse of Nederlandse taferelen plaats gaan vinden.

72 clubs onder de Premier League vergaderden donderdag over de zogenaamde Whole Game Solution, een plan dat de Engelse competitiestructuur op de kop moet gooien. Een onderdeel daarvan was het toetreden van beloftenteams van Premier League-clubs, maar met dat idee willen de kleinere clubs niet mee gaan. In Nederland werd na een proef, waarbij Jong Ajax, Jong PSV en Jong FC Twente tot de Jupiler League toetraden, meer beloftenteams toegelaten in het amateurvoetbal.

In Duitsland en Spanje is men al langer bezig met deze constructie, maar in Engeland wordt dit voorlopig niet ingevoerd. Het volgende vergadermoment van de 72 clubs is in de zomer van 2017. Er werd donderdag ook overleg gepleegd over het mogelijk toetreden van topclubs uit Schotland. Vooral Celtic is een klasse apart in de Premiership, waardoor een plan ontstond om de Schotten richting de Engelse competitie te loodsen. Ook dit plan kreeg weinig steun.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner