22.09.2016 22:00

Vitesse door in de beker na doelpuntenregen

Op bezoek bij De Dijk heeft Vitesse geen fout gemaakt in de eerste ronde van de KNVB beker. De Arnhemse Eredivisionist overtuigde niet in de eerste helft en ging rusten met een 1-2 voorsprong, maar daarna liep Vitesse uit: 2-7.

Het feit dat Vitesse tegen amateurs speelde in de eerste ronde, was voor trainer Henk Fraser geen enkele reden om zijn sterspelers te sparen. De aanvallende linie van Vitesse bestond uit Adnane Tighadouini, Milot Rashica en spits Ricky van Wolfswinkel. Ook Lewis Baker startte, hij zorgde met een rake vrije trap voor de 0-1. Kelvin Leerdam verdubbelde na een half uur spelen de score.

Via een rape vrije trap van De Dijk werd het nog 1-2 voor rust, maar na de pauze liep Vitesse uit. Na een klein uur spelen benutte Van Wolfswinkel een penalty, een minuut later zorgde Tighadouini voor de 1-4. Vijf minuten later stond het alweer 2-5. Tighadouini maakte zijn tweede van de avond en De Dijk-spits Kaars maakte zijn eerste. Rashica en invaller Arshak Koryan zorgden voor het slotakkoord: 2-7.

In de andere wedstrijd die om 20.00 begon won TEC met ruime cijfers van HSC'21: 1-5.