23.09.2016 22:36

Dortmund naast Bayern met moeizame zege

Borussia Dortmund heeft zich vrijdag naast Bayern München aan kop van de Bundesliga genesteld. De ploeg trainer Thomas Tuchel boekte voor eigen publiek, ruim tachtigduizend man sterk, een moeizame zege op SC Freiburg: 3-1. Dortmund heeft na vijf wedstrijden twaalf punten, evenveel als Bayern dat zaterdag tegen Hamburger SV speelt. De titelverdediger in de Bundesliga is dit seizoen nog foutloos.

Na drie doelpuntrijke overwinningen, twee keer 6-0 en dinsdag 5-1 bij VfL Wolfsburg, kende Borussia Dortmund de nodige moeite met SC Freiburg. Topschutter Pierre-Emerick Aubameyang opende kort voor rust de score, waarna Lukasz Piszczek er aan het begin van de tweede helft 2-0 van maakte. Maximilian Philipp bracht de spanning terug, maar in blessuretijd besliste Raphaël Guerreiro de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub.