24.09.2016 09:46

Kenners zien Feyenoord wel om titel strijden

Terwijl Nicolas Isimat-Mirin (r.) hem onder druk zet, passt Nicolai Jørgensen (l.) de banaar voren tijdens de topper tussen PSV en Feyenoord. (18-09-2016)
Terwijl Nicolas Isimat-Mirin (r.) hem onder druk zet, passt Nicolai Jørgensen (l.) de banaar voren tijdens de topper tussen PSV en Feyenoord. (18-09-2016)

De maanden zijn honingzoet in Rotterdam. Feyenoord presteert optimaal in zowel de Eredivisie als de Europa League en KNVB beker en won al acht keer op rij. Drie voetbalkenners zien dan ook veel positieve punten bij Feyenoord.

NU.nl zette John de Wolf, Gertjan Verbeek en Sef Vergoossen op een rijtje. Allen zien ze in Feyenoord een titelkandidaat. De Wolf: "Feyenoord is goed genoeg voor het kampioenschap, anders hadden ze nu ook niet zo overtuigend bovenaan gestaan. Er is deze zomer niemand weggegaan, waardoor Giovanni van Bronckhorst een grote groep tot zijn beschikking heeft."

Verbeek deelt die mening. "Feyenoord heeft nu een goede mix van jeugdig elan, routine en jongens die op hun top zijn. Jarenlang was de selectie vrij jong, maar nu is er naast Dirk Kuyt met bijvoorbeeld Karim El Ahmadi, Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin meer ervaring." Ook Vergoossen, oud-trainer van onder anderen PSV, VVV-Venlo en Roda JC, ziet een goed Feyenoord.

"Feyenoord heeft laten zien dat het kan presteren, ook in moeilijke wedstrijden. Het is geen toeval dat ze nu op de eerste plaats staan. Feyenoord heeft de ervaring van zowel vorig jaar als nu, waardoor ze sterker zijn geworden. Het is alleen de vraag hoe ze straks eventueel met de druk omgaan. Die druk wordt namelijk anders als je bovenin meedoet. Als ze erin slagen om op dat moment het hoofd koel te houden, dan kunnen ze ver komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner