26.09.2016 14:31

Ivoriaan Aurier moet vrezen voor celstraf

De Ivoriaanse verdediger Serge Aurier van Paris Saint-Germain moet twee maanden de gevangenis in. Hij kreeg die straf maandag van een Franse rechter, voor een ruzie eind mei met een politieagent.

Aurier belandde toen al even in de cel, nadat hij bij het verlaten van een nachtclub in Parijs een agent zou hebben geslagen. Aurier (23) verscheen maandag voor de rechter. Hij tekende volgens Franse media direct beroep aan tegen de uitspraak, die zwaarder is dan de twee maanden voorwaardelijke celstraf die de aanklager had geëist. Aurier hoeft zijn straf niet direct uit te zitten en kan woensdag dus 'gewoon' met Paris Saint-Germain in de Champions League spelen tegen de Bulgaarse club Ludogorets.

Het is niet de eerste keer dat Aurier negatief in het nieuws komt. De mandekker noemde in het verleden Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc een 'mietje', terwijl scheidsrechter Björn Kuipers in de ogen van Aurier een 'hoerenzoon' was. De Ivoriaan reed in het verleden tevens zonder rijbewijs en werd hij eveneens eens gespot terwijl hij een waterpijp aan het roken was.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner