26.09.2016 20:30

Laudrup begint opnieuw aan klus in Qatar

Michael Laudrup is de nieuwe trainer van Al Rayyan, een club uit Qatar. De Deen volgt Jorge Fossati op, die recentelijk werd aangesteld als bondscoach van het oliestaatje op weg naar het WK van 2022 in eigen land.

De 52-jarige Deen, oud-speler van onder andere Ajax, FC Barcelona, Real Madrid en Juventus, werd in 2015 ook al aangesteld in Qatar. Destijds leidde hij Lekhwiya naar het landskampioenschap. Laudrup is overigens niet de eerste oud-Ajacied die emplooi vindt bij de zevenvoudig kampioen, in de tweede helft van 2004 speelden zowel Frank als Ronald de Boer een halfjaar voor de club.

Laudrup, die eerder bij Brondby, Spartak Moskou, Mallorca, Getafe en Swansea City de scepter zwaaide, komt in Qatar terecht terwijl de competitie aldaar net begonnen is. Het seizoen in Qatar is twee speelronden onderweg, waarin Al Rayyan één overwinning en één gelijkspel boekte. Met de resulterende vier punten bezet de ploeg momenteel de vierde plek. De competitie ligt voorlopig stil, Laudrup debuteert over een kleine drie weken met een uitwedstrijd bij Al Sailiya. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner