26.09.2016 21:54

Na hoofdmacht swingen ook Ajax-beloften: 7-0

Abdelhak Nouri probeert het overzicht te bewaren tijdens Jong Ajax - FC Volendam. (22-04-2016)

Jong Ajax heeft maandagavond geen spaan heel gelaten van FC Oss, het vernederde de Brabanders op de Toekomst: 7-0. Vince Gino Dekker maakte een hattrick. In Eindhoven versloegen de PSV-beloften Fortuna Sittard met 3-0.

Donny van de Beek, die in de aanval geposteerd stond, liet na een klein kwartier spelen de 1-0 aantekenen. Vlak voor rust maakte Mateo Cassierra er 2-0 van voordat hij in de rust gewisseld werd om zo fit te zijn voor de Europa League-wedstrijd met Standard Luik van donderdag. De ploeg van François Gesthuizen wist zich met name geen raad met het middenveld, waar Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong met technische finesse de dienst uitmaakten.

Na rust ging het echt los. De Jong maakte 3-0, waarna Dekker, die Cassierra verving, van zich deed spreken met twee doelpunten. Van de Beek maakte er 6-0 van, waarna opnieuw Dekker een kleine twintig minuten voor tijd de eindstand op 7-0 bepaalde. Jong PSV was in de andere wedstrijd door een hattrick van Albert Gudmundsson met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard en neemt daarmee de koppositie in de Jupiler League weer in met twintig punten. NAC Breda achtervolgt met zeventien punten, één meer dan Jong Ajax.