27.09.2016 15:30

Van Hintum: "Voel me absoluut niet onveilig"

Jeremain Lens (r.) weet een lange bal ternauwernood te controleren, waardoor Bart van Hintum (l.) totaal uit positie is tijdens de competitiewedstrijd Fenerbahçe - Gaziantepspor. (25-09-2016)
Jeremain Lens (r.) weet een lange bal ternauwernood te controleren, waardoor Bart van Hintum (l.) totaal uit positie is tijdens de competitiewedstrijd Fenerbahçe - Gaziantepspor. (25-09-2016)

Bart van Hintum koos deze zomer voor een verrassende transfer. De 29-jarige verdediger maakte de overstap van PEC Zwolle naar het Turkse Gaziantepspor. Van Hintum woont daardoor op korte afstand van de Syrische grens, waar momenteel weer hevige gevechten worden gevoerd.

"Uiteraard hebben mijn vriendin en ik er goed over nagedacht. Natuurlijk krijg je wel dingen mee, maar ik voel me absoluut niet onveilig", laat Van Hintum weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ook in Turkije zelf is het de laatste tijd erg onrustig. "Toen ik net had getekend zat ik in een hotel en toen was er de poging tot een militaire coup."

"Later was ik met de ploeg in Ankara, toen er een bomaanslag was op een Koerdische bruiloft", vervolgt Van Hintum. "Daar kregen we zelf niets van mee, maar uiteraard regende het berichten vanuit Nederland met de vraag of we hier veilig waren. En ja, dat zijn we. En nee, ik ben niet van plan om eens over de grens te gaan kijken."

Van Hintum woont in Gaziantep, maar voelt zich daar niet onveilig. "Dat gevoel heb ik oprecht niet. Het is absoluut niet zo dat wij hier de deur niet uit kunnen. We wonen net als veel spelers op een groot complex en dat is goed beveiligd. Er werd ons het afgelopen weekeinde wel afgeraden om de stad in te gaan en bijvoorbeeld te eten bij een restaurant met een Amerikaanse link, zoals Big Chef. Maar die waarschuwingen zijn vergelijkbaar met aanwijzingen in Brussel of misschien zelfs wel in Amsterdam."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner