27.09.2016 20:07

Veel oud-Eredivisie in basis bij CSKA - Spurs

Tottenham Hotspur begint de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou met maar liefst vier oude bekenden van de Eredivisie in de basisopstelling. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Vincent Janssen starten in Rusland. Ook opponent CSKA Moskou maakt gebruik van een 'Nederlandse' speler.

Alderweireld, Vertonghen en Eriksen speelden in het verleden voor Ajax. Spits Janssen, met rugnummer negen, verkaste deze zomer van AZ naar Londen. De goaltjesdief staat in de punt van de aanval, aangezien Harry Kane met een enkelblessure aan de kant staat. Michel Vorm zit dinsdagavond op de reservebank, zoals gebruikelijk moet hij Hugo Lloris voor zich dulden.

Bij thuisploeg CSKA Moskou staat oud-AZ'er Pontus Wernbloom al sinds begin 2012 onder contract en in al die jaren kan de Zweed rekenen op veel speeltijd bij de club. De middenvelder miste dit seizoen nog geen wedstrijd voor zijn club, maar het verleden wijst uit dat dit nog wel gaat gebeuren vanwege een schorsing. Wernbloom pakt namelijk regelmatig een kaart. In 125 Russische competitieduels staat hij alweer op 57 gele kaarten, in het huidige seizoen loopt de mannetjesputter ook al één op twee.

De wedstrijd CSKA Moskou - Tottenham Hotspur is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner