27.09.2016 21:25

Martino aan de slag bij nieuwe club in MLS

Gerardo 'Tata' Martino begint aan een nieuw avontuur in zijn voetballeven. De 53-jarige Argentijn gaat aan de slag bij Atlanta United FC, dat komend jaar met Minnesota United toetreedt tot de Major League Soccer in de Amerikaanse profcompetitie. Martino was in het seizoen 2013-2014 werkzaam bij Barcelona. Daarna fungeerde hij twee jaar als bondscoach van Argentinië.

Atlanta United maakt in 2017 zijn entree in de Amerikaanse competitie. Technisch directeur van de nieuwe club is Carlos Bocanegra, die in het verleden bij onder meer Fulham en Glasgow Rangers onder contract stond. De club uit Atlanta wordt in verband gebracht met PSV'er Andrés Guardado, die wel oren zou hebben naar een vertrek naar de Verenigde Staten, dat een stuk dichter bij zijn thuisland Mexico ligt.

Martino werd in Europa bekend toen hij in 2013 werd aangesteld als hoofdtrainer van FC Barcelona. De Catalanan grepen dat seizoen naast alle grote prijzen. Als bondscoach van Argentinië werd Martino ook geen groot succes. De trainer verloor twee keer de finale van de Copa América met de Argentijnse voetbalploeg.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner