28.09.2016 10:38

Nasri wil niet terugkeren als international

Bondscoach Didier Deschamps hoeft ook in de toekomst niet te rekenen op de verdiensten van Samir Nasri. De middenvelder heeft naar eigen zeggen niet de intentie zich weer beschikbaar te stellen voor Frankrijk. Dat liet hij dinsdagavond weten na de 1-0 overwinning van Sevilla op Olympique Lyon in de groepsfase van de Champions League.

In augustus 2014 bedankte de voormalig speler van Arsenal voor de Franse ploeg. Hij werd destijds niet opgeroepen voor het WK in Brazilië. "Het Franse elftal is iets waar ik niet meer aan denk en niet meer wil. Ik heb erg geleden door de nationale ploeg, vooral na het EK 2012", doelt Nasri op een voorval waarbij hij een journalist uitschold.

"Ik ben me ervan bewust dat ik niet perfect ben geweest, ik heb ook mijn fouten gemaakt", vervolgt Nasri. "De teleurstelling was groot toen ik niet mee ging naar het WK in Brazilië. Op het veld had ik bewezen dat ik erbij hoorde te zijn. Er waren genoeg spelers van hetzelfde niveau die niet blij waren met een plek op de bank, zij werden wel geselecteerd. Het werd allemaal heel persoonlijk."

Dit seizoen verhuurt Manchester City de middenvelder aan Sevilla. Vanwege blessureleed kwam hij afgelopen seizoen weinig in actie. "Ik heb het voetbal gemist. Mijn doel is om weer goed te spelen en het plezier te hervinden in het spel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner