29.09.2016 11:48

Zenit op zijn hoede voor 'onbekend' AZ

Zenit St. Petersburg-trainer Mircea Lucescu geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Zenit - Rubin Kazan (19-09-2016).
Zenit St. Petersburg-trainer Mircea Lucescu geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Zenit - Rubin Kazan (19-09-2016).

Zenit St. Petersburg-trainer Mircea Lucescu waarschuwt zijn ploeg voor AZ Alkmaar. In Rusland kent men wel Ajax, Feyenoord en PSV, maar de Alkmaarders zijn onbekend voor Zenit St. Petersburg.

"Maar daarin schuilt ook een gevaar", zei de Roemeen tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met de Alkmaarders. "AZ is een team dat in de afgelopen seizoenen veel ervaring heeft opgedaan in Europa. Verder spelen ze typisch Nederlands, met bijvoorbeeld snelle, behendige spelers op de flanken."

Lucescu is niet van plan om AZ te onderschatten. "Veel spelers zien dit soort duels toch als het ideale podium om zich in de kijker te spelen van grote clubs", vervolgt de coach van de Russische topploeg zijn verhaal. "Wij moeten het duel ingaan met het idee dat we aan de bak moeten. AZ speelt heel verzorgd voetbal."

De Roemeense trainer heeft bovendien te maken met een volle ziekenboeg. "Van de 24 spelers in mijn selectie zijn er maar zeventien inzetbaar. De rest is ziek, zwak en misselijk. Ik kan veel minder wisselen dan ik zou wensen", aldus Lucescu, die onder meer Danny en Viktor Fayzulin moet missen tegen AZ.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner