29.09.2016 16:08

Olde Riekerink gelooft in Oranje met De Jong

Nigel de Jong (m.) geeft een pass met buitenkant rechts tijdens het EK-kwalificatieduel Nederland - Kazachstan. (10-10-2014)
Nigel de Jong (m.) geeft een pass met buitenkant rechts tijdens het EK-kwalificatieduel Nederland - Kazachstan. (10-10-2014)

Nigel de Jong maakte afgelopen zomer de opvallende overstap naar het Turkse Galatasaray. Bij die club is zijn landgenoot Jan Olde Riekerink de trainer. En de Nederlandse oefenmeester is erg blij met de ervaren middenvelder.

"Voor de positie van verdedigende middenvelder zochten we versterking. We waren geruime tijd in gesprek met Lassana Diarra, van Olympique Marseille. Maar op een gegeven moment vlotte dat niet meer. En toen hoorde ik dat Nigel beschikbaar was", legt de Nederlander uit aan Voetbal International. 

"In eerste instantie had ik niet aan hem gedacht. Hij zat pas een paar maanden in Los Angeles. Maar in de gesprekken kwam naar voren dat hij daar wilde vertrekken. Ik ben er heel blij mee. Nigel ken ik al sinds hij als tienjarige in de jeugdopleiding van Ajax speelde; ik weet wat hij kan."

Olde Riekerink gelooft dat De Jong nog van waarde kan zijn voor Oranje. "Als hij bij Galatasaray presteert, zal hij straks zeker weer in beeld komen. Hij kampte onlangs met een lichte blessure. Maar verder is Nigel nog hartstikke fit. Vergeet niet dat hij pas 31 is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner