29.09.2016 16:22

Laporte bij Franse selectie voor duel Oranje

Aymeric Laporte trekt een sprint tijdens het bekerduel FC Barcelona - Athletic Bilbao (27-01-2016).
Aymeric Laporte trekt een sprint tijdens het bekerduel FC Barcelona - Athletic Bilbao (27-01-2016).

Didier Deschamps heeft twee debutanten opgenomen in zijn selectie. Aymeric Laporte, verdediger van Athletic de Bilbao, maakt deel uit van de Franse selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije (7 oktober) en Nederland (10 oktober). Ook doelman Alphonse Aréola hoort bij de selectie. De goalie heeft dit seizoen een basisplaats bemachtigd bij Paris Saint-Germain en ziet dat beloond met een selectie voor 'Les Bleus'.

Laporte heeft Baskische overgrootouders en mag om die reden uitkomen voor Bilbao, de voetbalclub die alleen Basken opstelt. In de media doken de laatste weken geruchten op dat de Spaanse bondscoach Julen Lopetegui de verdediger zou willen overhalen om de Spaanse nationaliteit aan te nemen. De Franse bondscoach ontkent dat dit de reden is dat Laporte er voor het eerst bij zit: "Ik selecteer spelers omdat ze er klaar voor zijn, niet om ze uit handen van andere landen te houden", aldus Deschamps op de persconferentie.

Door blessures ontbreken Samuel Umtiti en Adil Rami in de Franse selectie, terwijl Karim Benzema nog altijd wacht op zijn rentree bij de selectie na het chantage-incident.

De volledige selectie:
Doel: Alphonse Aréola (Paris Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Steve Mandanda (Crystal Palace)
Defensie: Lucas Digne (Barcelona), Laurent Koscielny (Arsenal), Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain), Aymeric Laporte (Athletic de Bilbao), Jérémy Mathieu (Barcelona), Djibril Sidibé (AS Monaco), Raphaël Varane (Real Madrid)
Middenveld: Yohan Cabaye (Crystal Palace), N'Golo Kanté (Chelsea), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Dimitri Payet (West Ham United), Paul Pogba (Manchester United), Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur)
Aanval: Kingsley Coman (Bayern München), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Kévin Gameiro (Atlético Madrid), André-Pierre Gignac (Tigres), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Anthony Martial (Manchester United)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner