30.09.2016 13:42

Robben ontbreekt nog in selectie Oranje

Bondscoach Danny Blind heeft zijn selectie bekend gemaakt. Grote afwezige is nog altijd aanvoerder Arjen Robben. De flankspeler heeft bij Bayern München zijn rentree al gemaakt, maar Blind haalt hem nog niet bij de selectie.

Wel maakte de bondscoach op de persconferentie duidelijk dat de deur open staat voor Robben, 'afhankelijk van wat er dit weekeinde gebeurt'. Mocht Robben in de basis beginnen dit weekend, dan zal Blind met de Duitse club om tafel gaan om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Stefan de Vrij zit na lang blessureleed wel weer bij de selectie. De verdediger van Lazio speelde op 6 september 2015 tegen Turkije (3-0 verlies) zijn laatste interland. In die wedstrijd liep De Vrij een zware knieblessure op die hem ruim een jaar aan de kant hield.

De afvallers zijn Michel Vorm, Kenny Tete, Vurnon Anita en Bart Ramselaar. Jorrit Hendrix en Ron Vlaar raakten deze week geblesseerd en ontbreken om die reden.

Het Nederlands elftal zal vrijdag 7 oktober eerst spelen tegen Wit-Rusland. Op maandag 10 oktober wacht Frankrijk in de Amsterdam ArenA. Oranje begon de WK-kwalificatie met een 1-1 gelijkspel in en tegen Zweden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner