30.09.2016 14:26

Blind grapt: "Mogelijk om de nul te houden"

Danny Blind ziet dat het Nederlands elftal matig speelt in Dublin. Na een halfuur spelen komt Oranje zelfs op een 1-0 achterstand tegen Ierland. (27-05-2016)
Danny Blind ziet dat het Nederlands elftal matig speelt in Dublin. Na een halfuur spelen komt Oranje zelfs op een 1-0 achterstand tegen Ierland. (27-05-2016)

Danny Blind zal de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden bijgestaan worden door twee doelmannen: zijn enige assistent Fred Grim en keeperstrainer Frans Hoek. Volgens de bondscoach is dat een voordeel.

"Ze leveren kwaliteit, ook nog op hun eigen gebieden. Dat is prettig voor mij. Ik kan ook eens naar rechts kijken en iets bij hen neerleggen", legt Blind uit op de persconferentie. Vrijdag maakte de bondscoach de namen van de spelers bekend die hij denkt nodig te hebben tegen Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober).

Over zijn nieuwe assistent Grim, de opvolger van de naar FIFA vertrokken Marco van Basten, had Blind lovende woorden: "Buiten het veld heeft hij zijn zaakjes ook goed op orde. Hij werkt gestructureerd, heeft een goede mening. Ik heb er bewust niet voor gekozen om alleen maar namen naast me te zetten. Ik wilde nu kiezen voor stabiliteit. Dat begint bij loyaliteit en natuurlijk ook kwaliteit. Keepers gek? Ze zijn niet gek, maar goed."

Grim blijft voorlopig de enige assistent: "We tillen het over deze interlandperiode en mogelijk ook over de volgende heen. Dat zou betekenen dat er pas voor rond maart volgend jaar duidelijkheid is. Ik acht deze staf heel goed in staat te presteren", aldus Blind die het vertrouwen in zijn technische staf uitsprak. "Ik kies ervoor om met Grim, waar ik heel blij mee ben, en Hoek het te gaan doen. Het moet toch mogelijk zijn om met die twee de nul te houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner