30.09.2016 22:31

Ongeslagen RB Leizig schrijft Duitse historie

De Duitse club RB Leipzig heeft vrijdag historie geschreven. De debutant in de Bundesliga versloeg FC Augsburg met 2-1 en bleef zodoende ook tijdens de zesde speelronde ongeslagen. RB Leipzig overtreft de prestatie van Rot-Weiss Oberhausen, dat in 1969 als nieuweling op het hoogste niveau erin slaagde om de eerste vijf duels zonder nederlaag te blijven.

De Zweedse international Emil Forsberg zette de thuisclub na tien minuten op voorsprong in de Red Bull Arena. Het antwoord van Augsburg volgde al snel. De Koreaan Ji Dong-won bracht de ploeg van de verdedigers Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw langszij. Aan het begin van de tweede helft bezorgde Yussuf Poulsen de club uit Leipzig de winst.

Met twaalf punten uit zes wedstrijden staat RB Leipzig voorlopig op de derde plaats, achter de topclubs Bayern München (vijftien) en Borussia Dortmund (twaalf).